Tractul urinar reprezintă sistemul de filtrare al corpului, prin care toxinele din organism sunt eliminate. Acesta filtrează sângele din organism și îndepărtează atât apa în exces, cât și produsele reziduale, ambele fiind eliminate prin urină.
Organele principale care formează tractul urinar includ rinichii, ureterele (tuburile care conectează rinichii de vezica urinară), vezica urinară și uretra. Pentru a putea elimina toate toxinele filtrate, urina trebuie să treacă prin toate aceste organe, ceea ce înseamnă că orice problema apărută la nivelul lor ar putea prezenta tulburări urinare, printre multe altele.
Cele mai des întâlnite probleme ale tractului urinar
Întrucât tractul urinar este compus din mai multe organe, există numeroase probleme care pot apărea la acest nivel.
Cele mai comune dintre acestea includ:
Pietrele la rinichi sau calculii renali
Acestea sunt depozite tari de minerale și săruri, care au fost formate în interiorul rinichilor. Cauzele care pot duce la aceste acumulări pot varia de la dieta necorespunzătoare, la greutate în exces, anumite medicamente sau chiar afecțiuni specifice.
De cele mai multe ori aceste ”pietre” apar atunci când urina devine prea concentrată, ceea ce permite cristalizarea mineralelor și acumularea lor în formațiuni mai mari.
Infecții urinare
Acestea apar atunci când bacteriile pătrund în interiorul tractului urinar. În funcție de organul afectat (rinichi, vezica urinară sau uretra), semnele și simptomele unei astfel de infecții pot varia.
Cei mai comuni factori de risc asociați cu infecțiile urinare includ activitatea sexuală, anatomia (persoanele de sex feminin prezentând un risc mai mare de infectare), sistem imunitar slăbit și obstrucții (calculi renali, prostată mărită).
Obstrucții
Obstrucționarea urinei poate fi cauzată de tumori prezente în orice parte a tractului urinar, de sarcină, de anumite probleme gastrointestinale sau de prostată mărită, în cazul bărbaților.
Chiar dacă intervențiile chirurgicale pot remedia multe dintre aceste probleme, este recomandată totuși prevenirea acestora întrucât prevenția este mult mai ușor de realizat decât orice tratament disponibil.
Conprosta – supliment alimentar pentru o prostată sănătoasă și a tractului urinar funcțional
Conprosta din extract de polen de rapiță este obținut din planta Brassica Napus, printr-o tehnologie moderna pe baza unei rețete tradiționale vechi.
Aceasta contribuie și susține:
• Funcționarea normală a prostatei;
• Funcționarea normală a tractului urinar;
• Contribuie și susține vitalitatea, vigoarea și vigilența organismului;
• Fortifică sistemul imunitar;
• Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ datorita vitaminei E din compoziția sa.
Conprosta este disponibilă atât online, cât și în magazine naturiste și farmacii. La fel ca orice alt produs, este recomandata citirea și respectarea prospectului și a instrucțiunilor privind dozajul și planul de administrare.
Produsele sunt disponibile pe www.conprosta.ro și în farmaciile:
• Farmacia Tei – Ofertă specială
• Farmacia Academia (Str. Academiei nr. 35-37, Sector 1, București)
• Farmacia Sf. Paul ( Str. Malcoci nr. 2B, Sector 5, București)
• Farmacia Sorina (Str. Turda Nr.117-119, Bl. 6, Parter, Sector 1, București)
• Farmacia Sorina (Bd. Ghencea nr. 26, BL. C88A, Parter, Sector 6, București)
Pentru informații suplimentare: 0786 888 827
email: office@conprosta.ro
Sursa: www.despre-medicina.ro/informatii-despre-tractul-urinar-si-beneficiile-conprosta/